Naar België komen

  1. Last updated on

Mogelijke visafraude

Verschillende mensen zijn onlangs het slachtoffer geworden van visumfraude door mensen die beweren van de Belgische ambassade te zijn.

VISA-aanvragen moeten alleen worden ingediend via e-mail op santiago@diploble.fed.be en nooit via WhatsApp.

De Belgische ambassade in Santiago de Chile heeft geen WhatsApp-nummer.

Neem rechtstreeks contact op met het Belgisch Consulaat in Santiago de Chile via telefoon op +562 2694.04.00 of via e-mail op santiago@diploble.fed.be.

De betaling van het visum (van CLP 75.000 tot CLP 180.000 afhankelijk van het type visum) gebeurt uitsluitend op de Chileense bankrekening van de Belgische ambassade in Santiago.

Informatie over het e-mailadres, het telefoonnummer en de lijst van diplomaten van de ambassade vind je op onze officiële website.

De officiële website van de ambassade is https://chile.diplomatie.belgium.be.

Als je denkt dat je het slachtoffer bent van visumfraude, neem dan contact op met de Policía de Investigaciones de Chile (PDI) en breng de ambassade via e-mail op de hoogte van je actie.


Alle informatie over visumaanvragen voor België vindt u terug op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken van de FOD Binnenlandse Zaken, die de bevoegde Belgische autoriteit is voor de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen in België.

Meer informatie...

Op de Spaanstalige versie van deze pagina vindt u concrete informatie over dit visum en hoe het aan te vragen.

Bevoegde autoriteit voor visumaanvragen

Alle informatie over visumaanvragen voor België vindt u terug op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken van de FOD Binnenlandse Zaken, die de bevoegde Belgische autoriteit is voor de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen in België.